Днес около планините и в западните райони на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 26 до около 31 градуса.

През нощта валежи и гръмотевици ще има над северозападните райони и по Черноморието.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 12 до 17 градуса. 

През деня отново атмосферата ще бъде неустойчива, но на фона на топло време. 

Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места в страната. Възможни са и локални градушки. На повече слънце отново ще се радват по морето и в ниските части на Тракия и Дунавската равнина.  

Температурите ще бъдат от 28 до 33 градуса, като най-топло ще бъде в източната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. В София ще бъде неустойчиво, с вероятност за дъжд и гръмотевици през целия ден и максимална температура до около 25 градуса.

 В Западна и Централна Европа е по-хладно, а на места превалява и дъжд. Топло е на Балканите и в източните части на континента, с температури, както у нас, близки до 30 градуса.

Неустойчиво над цялата страна ще бъде времето в четвъртък. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, с гръмотевични бури и локални градушки. Температурите в западната половина на страната ще се понижат с 2-3 градуса. 

В петък на запад ще бъде малко по-хладно, а температурите ще бъдат от 23, 24 градуса в западните райони до около 30 на изток. По-голяма вероятност за краткотрайни валежи има в източната половина на страната.

В събота и неделя температурите ще са от 28 до 33 градуса и в следобедните часове отново ще има места с краткотрайни валежи и гръмотевици.