През първия ден на април ни очаква слънчево и топло време, с температури от 17 до 23 градуса.

Ще духа слаб североизточен вятър.

Утре минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса. От североизток ще прониква по-студен въздух и дневните температури ще се понижат, като ще са в интервала от 10 до 15 градуса, само в крайните югозападни райони до около 18, 19.

Облачността ще бъде променлива, северно от планините - често значителна. на места в планините ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток.

Без промяна ще остане времето в сряда. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 6, 7 градуса, а дневните ще останат от 10 до 15 градуса.

Облачността ще бъде променлива, а вероятността за валежи  е малка.

В четвъртък минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се повишат и ще бъдат от 12 до 18 градуса. Ща духа слаб вятър от изток-югоизток. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Без валежи.

В петък минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 15-20 градуса.

Облачността ще се вплътнява и през нощта срещу събота в югозападните райони ще превали дъжд.

В събота  и  неделя ще има значителна облачност. На много места ще превали дъжд, но като правило преваляванията няма да бъдат съществени и сушата в по-голямата част от страната ще продължи. Повече подробности по очакваните превалявания в края на седмицата очаквайте в следващите дни.