В следващите няколко дни температурите в страната ще останат високи за последния есенен месец, а промяна на времето предстои през следващата седмица.

До довечера облачността над страната ще бъде променлива, в процес на увеличение. По-късно след обяд и привечер над крайните западни и югоизточни райони ще превали дъжд. Вятърът в южните и източни райони ще бъде слаб,  на югоизток - до умерен. Топло, с дневни температури от около 15 до 21 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива. В Дунавската равнина ще се появи западен вятър, до умерен, а да югоизток вятърът ще бъде от югозапад, умерен и временно силен.

Минималните температури ще са високи за това време на годината - от 7-8 по високите котловини на запад до 15 на изток и по морето.

През деня ще има променлива облачност, но с малка вероятност за валежи. Топло за ноември, с температури от 15 на северозапад до 22 на места в югоизточните райони.

Доста топло за ноември остава и в неделя, но облачността ще бъде значителна и на места в западните райони, а по-късно и в останалата част от страната ще превали дъжд. Не е изключено и да прегърми. Минималните температури ще са около и над 10 градуса, а дневните от 12-14 на северозапад до 20-22 в централните и източни райони, където ще духа умерен и силен вятър от югозапад.

В понеделник от северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите в западната половина на страната ще се понижат.

На изток ще остане топло през по-голямата част от деня. Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните ще бъдат от 8-10 градуса на запад и северозапад до 21-22 в източните райони.

Ще бъде предимно облачно, с превалявания до обяд в западните и централни райони, а след пладне - и на изток. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, а в Югоизточна България през по-голямата част от деня - от югозапад. Там най-дълго температурите ще останат високи.

Във вторник от запад към страната ни ще приближава поредният циклонален вихър, който ще бъде доста дълбок за тази част на континента и по места ще донесе нови, възможно е и съществени валежи.

Валежите в низините навсякъде ще бъдат от дъжд, а сняг ще вали само по високите планински части.

Денят ще започне със слънчево време и по-ниски температури, от около нула до 6-7 градуса. През деня от запад облачността бързо ще се увеличава, а дневните стойности ще достигнат 10 до 15 градуса. В сряда ще бъде облачно и дъждовно, но минималните температури слабо ще се повишат.

Дневните стойности в сряда ще са от 10 на северозапад до 18-19 на места в югоизточните райони.

През втората половина на следващата седмица температурите ще се понижат още малко, но ще останат в рамките на обичайните за края на есента.