ДО довечера облачността ще остане значителна. Ще се появи слаб вятър от югозапад, в Тракия - от юг и мъглите и ниските облаци ще се разсейват постепенно.

Дневните температури ще достигнат стойности от около 10 до 17 градуса. На места на запад и северозапад привечер ще превали слаб дъжд.

През нощта ще бъде облачно. От запад ще започнат превалявания от дъжд, които до сутринта ще обхванат западната половина на страната, а валежната зона ще продължи да се движи на изток. Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса.

Утре преди обяд ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд. Около и след обяд облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява, а валежите ще спират, последно - в крайните източни райони.

Още сутринта ще се появи западен вятър, който ще се усили и към средата на деня в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен.

Дневните температури ще достигнат 11 до 17 градуса. Привечер вятърът ще отслабва.

Утре Балканите се присъединяват към Европа като облачно, дъждовно есенно място. Температурите все още са сравнително високи, за разлика от Киев, където също падат до около нулата и ще вали силен мокър сняг. В Москва снегът ще е слаб, но температурите са зимни - до минус 5 градуса.

Приятно топло е само в Атина и Рим, с дневни стойности около и малко над 20 градуса, както и слънчеви интервали.

В Западна Европа също ще остане предимно облачно и дъждовно, но с обичайни за края на есента температури.

У нас в петък облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще превали дъжд, на повече места - в западните райони и по Черноморието. Вятърът ще се ориентира от североизток, предимно слаб, в Източна България - от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 12 до 17 градуса, на места в южните райони до 18-19 градуса.

В събота и неделя ни очаква изключително динамично време. Нашата страна ще се намира на границата на две доста контрастни въздушни маси - такава с арктичен произход на север и топла тропична, с произход от Северна Африка и Средиземно море - на юг. Релефът на Балканския полуостров усложнява допълнително взаимодействието им, и времето у нас ще се определя от точната траектория на преминаващите през региона циклони.

Ще бъде динамично, на места с превалявания, често ветровито, но и топли периоди, особено на изток и югоизток.

До понеделник преваляванията в низините ще бъдат от дъжд, но ще бъдат неравномерно разпределени по периоди, по-чести в северозападната половина и в планините.

Повече подробности очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.

В планините почивните дни няма да бъдат подходящи за туризъм, бъдете внимателни!