Днес ще бъде слънчево, с температури от 20-21 на запад до 26 градуса в източните райони.

Облачността ще бъде променлива, а след обяд ще се увеличава от запад.

През нощта облачността от запад ще се увеличава и  в сутрешните часове отначало в северозападните райони ще започнат превалявания от дъжд.  

Минималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, малко по-високи по Черноморието.

През деня облачността ще бъде по-често значителна, с по-съществени намаления в южните и източни райони. Дъжд, предимно слаб, ще превалява в западните, а по-късно след обяд  и в част от северните и централни райони.

Максималните температури ще бъдат от 18-20 градуса на запад до 26-27 градуса в източните и югоизточни райони. Там ще духа до умерен югозападен вятър. В София максималната температура ще достигне 17-18 градуса. През деня е възможно да превали слаб дъжд. 

В Европа времето е есенно, предимно облачно, на места със слаб дъжд и мъгли. Най-топло е в Атина, 27 градуса, а дори в Мадрид, при ясно време минималната температура ще слезе до малко над нулата, преди през деня да се стопли едва до около 17 градуса —  колкото в София.

В събота, неделя и понеделник температурите ще се понижават от ден на ден, като в неделя и понеделник минималните ще бъдат от около 1-2 градуса до 5-6 и в някои райони при изясняване са възможни слани. 

на места не е изключен и слаб мраз - минимални температури под нулата.

През деня стойностите ще бъдат от 16 до 21 в събота и от 12-14 до 18 в повечето места - в понеделник.

Ще има и утринни мъгли, а след обяд облачността ще бъде разкъсана, намаляваща временно до незначителна.