Властите в руската столица в Москва информираха за обилен снеговалеж, а местна медия съобщи за прекъснати пътни връзки и отменени полети на три московски летища, предаде Асошиейтед прес.

При снеговалежа, започнал вчера и продължил през нощта, е натрупал нов сняг от 25 сантиметра в Москва според данните на заместник-кмета на столицата Пьотър Бирюков. Около 135 000 души и 18 000 единици аварийна техника са мобилизирани за снегопочистването. Близо 200 камиона са заседнали в преспи в рамките на изминалото денонощие и са имали нужда от пътна помощ, информира московската транспортна служба.

Общо 53 полета са били забавени, а 58 са били отменени тази сутрин в три от четирите летища на руската столица, гласи информация на икономическия в. "Ведомости". Най-много забавяния е имало на северния аеропорт "Шереметиево". Хаос в трафика е отчетен и на двете южни московски летища - "Домодедово" и "Внуково". Според "Ведомости" на летище "Жуковски" (преди "Раменское"), югозападно от центъра на столицата, полетите са вървели по график.

Обилен снеговалеж, наред с температури под -50 градуса, бе отчетен и в Сибирския регион Якутия. В съседната Магаданска област се очакват подобни температури в близките дни.