Днес времето над страната ще бъде слънчево, освен в крайните източни и южни райони, където почти до края на деня облачността ще бъде значителна и на места все още ще превалява. Вятърът  от запад в Дунавската равнина след обяд ще спре, а по-късно ще се появи слаб такъв от източна посока. Максималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса в повечето места.

През нощта облачността ще се увеличава и ще бъде променлива, по-често значителна. Ще духа слаб вятър от изток, Минималните температури утре ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса.

Утре облачността ще бъде значителна, а слаби превалявания ще има по Черноморието. Ще бъде почти тихо, а дневните температури ще бъдат в рамките на нормалните за декември, от около 2 до 7-8 градуса.

В сряда ще остане предимно облачно, а температурите ще се повишат с градус-два, главно в южните и източни райони. Привечер на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг.

В четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 800-1000 метра надморска височина - от сняг. Ще се появи до умерен западен вятър.

В петък температурите сутрин ще бъдат от минус 3 до 3, а дневните - от около 1 до 6 градуса. Преваляванията ще спират над южните и западни райони.

В събота облачността ще остане значителна, а температурите - без промяна. Почти без валежи или със слаби преръмявания в местата с ниска облачност. Ще духа слаб вятър от североизток-север, в западната част на Дунавската равнина - от изток.

В неделя промяна на времето няма да настъпи. Дневните температури ще се повишат съвсем слабо.