Днес ще бъде по-често облачно, с повече разкъсвания на облачността и слънчеви периоди над източните райони. В Западна България и най-вече югозападните райони ще вали дъжд, а значителни валежи ще има над Рило-Родопската област и югозападните райони.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен източен вятър.

Температурите в по-голямата част от страната остават високи за средата на ноември, от 17 до 23 градуса. Само в западните и югозападни райони ще бъде по-хладно, с температури до 13-15 градуса, в местата с по-интензивни валежи там - дори по-ниски.

През нощта ще бъде облачно. Дъжд ще превали над южните и централни части на страната. Температурите утре сутрин ще бъдат доста високи за сезона - от 8, 9 градуса на запад до 16-17 градуса на места в източната половина на страната.

Утре ще бъде облачно и на много места с прекъсвания ще превалява дъжд. Ще бъде малко по-хладно, с температури след обяд от около 15 до 20 градуса. Ще продължи да духа слаб вятър от изток и североизток.

В петък минималните температури ще бъдат от 6 до 13, 14 градуса. Дневните ще се понижат с още градус-два  и ще са от 14 до 19 градуса. Облачността ще бъде променлива, ще има и слънчеви интервали. преди обяд слаби превалявания са възможни по Черноморието. Сутрин на места в низините ще има мъгли.

В събота и неделя облачността ще бъде променлива. Сутрин на повече места ще има мъгли и ниска облачност. Минималните температури ще се понижат и ще бъдат от 4, 5 до 9 градуса, по-високи по Черноморието. 

През деня температурите ще бъдат от 13 до 18 градуса, по високите хълмисти части на Източна България на места до 19, 20 градуса. Вятърът в събота ще бъде предимно слаб, от изток, а в неделя ще се усили на места до умерен и ще се ориентира от изток-югоизток.

Облачно, с мъгли на повече места в часовете преди и около обяд ще бъде времето в началото на следващата седмица. Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса в по-голямата част от страната, а минималните ще бъдат най-често от 4 до 10 градуса, по-високи по Черноморието и високите места на Източна България..