Очаква ни променливо и много ветровито време. За утре НИМХ е обявил жълт код за цялата страна, освен за Видинско и Плевенско, а за 5 области предупреждението е от втора степен - оранжево, за очакван силен вятър. Оранжевият код важи за областите Благоевград, Кърджали, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Днес ще бъде топло и ветровито. Температурите ще са от около 26 на запад до 32, 33 в източните райони и местата, чувствителни на южен вятър северно от планините.

Облачността ще бъде променлива, в източната половина на страната  - предимно средна и висока. Ще духа умерен, в източните части и планините - силен и бурен вятър от южната четвърт.

През нощта от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и отначало в западните райони на места ще превали дъжд. На изток ще се усили вятърът от юг, който ще бъде умерен, а в сутрешните часове — и силен.

Минималните температури ще са високи за края на септември — от 14 до 19, на места до около 20 градуса.

През деня в източните райони и северно от планините вятърът ще се усили още и ще бъде силен и временно бурен. От запад ще започнат превалявания, които ще обхващат голяма част от страната.

Температурите ще са от около 21 в крайните западни райони, където ще започне да прониква по-хладен въздух, до около 30 на изток и югоизток. В София максималната температура ще достигне 20 градуса.

В неделя облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна в източните райони. Преваляванията ще спрат навсякъде още рано сутринта.

Минималните температури ще бъдат от около 6 градуса в котловините на запад до 13-14 в крайните източни райони. През деня максималните стойности ще са от около 20 на запад до 28 в югоизточните райони, в София 19 градуса.

В понеделник облачността от запад ще се увеличи и следобед над западните райони отново ще завали дъжд. В Югоизточна и Източна България вятърът от югозапад ще се усили до умерен и силен.

Минималните ще са от 8 до 13, а дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 23 до 28 градуса.

По-късно вятърът ще се ориентира от запад и ще нахлува по-студен въздух. На отделни места ще превали, но  валежите няма да бъдат съществени.

Във вторник и сряда ще бъде ветровито, с променлива облачност и температури от 18 до 22 във вторник и от 21 до 26 - в сряда. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде силен, в сряда  и бурен.