Очаква ни седмица с променливо време - температурите няма да са много ниски, но често ще бъде облачно и дъждовно. Едва през уикенда се очаква затопляне.

Днес ще има променлива, в източната половина на страната - предимно средна и висока облачност. Ще духа до умерен източен вятър. Превалявания от дъжд са възможни в планините и крайните западни райони. Дневните температури ще достигнат 17 до 23 градуса.

Утре ще остане ветровито. В централните и западни райони ще вали дъжд. Дневните температури ще се понижат с градус-два.

В сряда денят ще започне с минимални температури от 7 до 12 градуса. През деня ще превалява с прекъсвания в по-голямата част от страната, а максималните температури ще бъдат от около 16-18 на запад до 25 градуса в източните райони.

Предимно облачно и дъждовно ще остане и в четвъртък и петък. Дневните температури ще бъдат от 17, 18 в местата с повече валеж до 23, 24 градуса.

В събота и неделя атмосферата частично ще се стабилизира. В низините преваляванията ще бъдат на по-малко места, а краткотраен дъжд с гръмотевици ще има в планините. Дневните температури ще се повишат и в низините на места ще достигнат 26, 27 градуса.

Според предварителните прогнози по-нататъшно повишение на температурите ще настъпи през следващата седмица, но подробности за този период очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.