Предупреждения за опасно време са обявени в цялата страна. В Северозападна България и в София вече вали обилен сняг и в следващите часове ще се образува снежна покривка.

В североизточните райони предупрежденията са от втора степен за бурен вятър, снеговалежи, заледявания и виелици. В останалата част от страната предупрежденията са от първа степен за валежи от сняг, в южните райони- от дъжд и сняг. В по-късните часове на деня и в Южна България ще се образува снежна покривка. В Северна България се очаква да натрупа до 15-20 см.

В София започнаха първите обработки със смеси срещу заледяване, съобщава bTV. Над 140 снегопочистващи машини работят на терен. Към 5.30 ч. сутринта най-обилен е снеговалежът в южните райони.

Изпълняват се обработки със смеси срещу заледяване по общинските пътища в районите Панчарево и Витоша. Работи се по пътищата Железница - Плана и Панчарево - Бистрица - Симеоново. Опесъчаване и избутване на снежна маса се извършва на планинския път Драгалевци - Алеко.

Общественият транспорт се движи по обичайните си маршрути по всички линии. Очаква се снеговалежът да продължи, температурите да се понижават.

Обстановката в Бургаска област е спокойна въпреки значителните количества дъжд.

"Засега най-критичното е, че с около 3 см са се повишили нивата на водите в язовирите, което не е нищо страшно", заяви пред bTV Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас.

"Прогнозата за 25-30 л/кв. м вероятно се сбъдва. Всички екипи са в готовност в случай на необходимост от реакция за евакуация или отводняване", увери той. По думите му няма постъпили сигнали за изминалото денонощие за бедстващи хора, за прекъснато електричество или спряла вода.

Прогнозата е, че следобед ще стане още по-студено и е възможно да има заледявания. Утре се очаква валежът да продължи.