Нестабилното време, с краткотрайни превалявания, ще се задържи и в следващите дни.

До края на деня днес времето ще остане неустойчиво, особено над югоизточните райони и по Черноморието. там на места ще има интензивни локални валежи с гръмотевици, като не са изключени и градушки. максималните температури ще достигнат 20 до 25 градуса.

През нощта валежите ще спрат, а облачността ще намалява до почти ясно време. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

Утре сутрин ще има слънчеви интервали, но още около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще започнат краткотрайни превалявания, които в следобедните часове в западните и северни райони на места ще бъдат интензивни. не са изключени и локални градушки. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27, 28 градуса.

Неустойчиво ще остане и в неделния ден. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, а дневните — от 21 до 26. След обяд отново на места ще превали и прегърми, но явленията ще бъдат по-слаби от тези в събота. В Западна България ще се появи слаб вятър от северозапад.

В понеделник температурите ще останат без съществена промяна, минимални от 8 до 13, дневни от 21 до 26 в повечето места. Атмосферата временно и частично ще се стабилизира. Превалявания от краткотраен тип ще има само на отделни места около планините, предимно около Стара планина.

Във вторник преди обяд ще се усили вятърът от юг и температурите ще се повишат. максималните стойности ще достигнат 25 до 31 градуса, а на места в източната половина на страната не са изключени и малко по-високи температури.

Още около обяд , отначало в северозападните райони, вятърът ще се ориентира от северозапад  и  с него ще нахлува хладен въздух. Ще започнат превалявания от дъжд, на места интензивни. Ще има и градушки. След обяд и привечер тези явления ще се движат на изток.

В сряда минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, а дневните ще се понижат и ще са от 18 до 24 градуса. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва.

Слаб краткотраен дъжд ще превали само над източните и североизточни райони.

В четвъртък и петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще са от около 21 до 25 градуса. Краткотрайни превалявания ще има само  на отделни места в следобедните часове.