Предстои още една седмица по-хладно от обичайното за сезона време.

До края на деня днес ще бъде предимно облачно. Още преди обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд, на места придружени и от гръмотевици. Около и след обяд валежните зони ще се придвижват на изток, като значителни количества, а на места и локални градушки, са възможни в централните и източни райони.

Ще духа слаб, в източната половина на страната - до умерен вятър от изток-североизток.

През нощта ще бъде облачно. На много места ще превали, като по-значителни валежи ще има на места в планините на юг и в източните райони. Ще духа до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат от 7 до 11 градуса.

През деня ще бъде облачно и хладно. Ще продължи да духа до умерен вятър от североизток и с него ще прониква по-хладен въздух.

На места ще превалява, но валежите ще бъдат предимно слаби. Дневните температури ще бъдат ниски за това време на годината, от 11 до 16 градуса, за София - около 10-11.

В югозападните и централни части на нашия континент е предимно слънчево. Дъжд превалява, освен у нас на Балканите, в Париж и Лондон, както и в района на проливите.

В следващите дни у нас времето ще остане хладно, често с превалявания, а някакво подобрение може да очакваме едва около средата на месеца.

В сряда температурите през деня ще бъдат от 11 до 17-18 градуса, по-високи по поречието на Дунав и в Тракия. По високите западни полета, където през голяма част от деня ще има облачност и преди обяд ще превалява слабо, ще остава по-хладно. След обяд над северните и източни райони ще има разкъсвания на облачността.

В четвъртък остава облачно, а над западните райони ще превали краткотрайно. Температурите остават без съществена промяна: хладно за средата на месец май.

Предимно облачно и хладно ще бъде и в петък, като дори дневните температури ще се понижат с още градус-два.

Дъжд с гръмотевици ще превали в централните западни и югозападните райони. Както и в останалите дни до тогава, ще духа слаб, временно до умерен вятър от изток и североизток.

Събота ще има слънчеви интервали на фона на променлива облачност, но ще започне повишение на температурите и в низините ще има места с близки до 20 градуса дневни стойности. Слаби краткотрайни валежи са възможни само  на отделни места.

В неделя ще се затопли още и температурите ще достигнат 17 до 23 градуса, но в западните райони след обяд ще бъде нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици.