Топлото време ще се задържи още няколко дни. Макар, че от утре температурите колебливо ще се понижават с до 2-3 градуса, ще остава по-топло от обичайното за края на октомври. По-съществено захлаждане ще настъпи в средата на следващата седмица.

До края на деня днес облачността ще бъде променлива, на запад и север - често значителна. Краткотраен дъжд ще превали само на отделни места в северните и западни райони.

На изток и северно от планините ще духа умерен и временно силен вятър от югозапад. Дневните температури ще са от 24 до 28-29 градуса, малко по-ниски на места в крайните северозападни райони.

През нощта ще има променлива облачност. Слаб краткотраен дъжд е възможен на отделни места в северозападните райони. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър, а в Странджанско- от югозапад.

Минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса, в Добруджа и по Северното Черноморие до около 19.

В съботния ден облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Преди обед над Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър, който след обяд ще отслабне и стихне. Максималните температури ще бъдат от 21 до около 26 градуса.

В неделя ще бъде слънчево и почти тихо. Сутрин на места в низините и котловините ще има мъгли. Минималните температури ще бъдат от около 10 до 15 градуса, на изток с 2-3 градуса по-високи, а дневните от 20 до 25.

В понеделник съществена промяна на времето няма да настъпи. Сутрин на отделни места ще има мъгли, които до обяд ще се разсеят. Минималните температури ще бъдат от около 8 до 13, в най-ниските места и котловините - малко по-ниски, а дневните ще се повишат слабо и ще бъдат от 22 до около 27 градуса. В източните райони ще се появи слаб южен вятър.

В сряда, с умерен и временно силен западен вятър, над страната ще нахлуе по-хладен въздух. На места ще превали краткотрайно, а дневните температури спрямо предния ден ще се понижат с до 7-9 градуса и в повечето места ще бъдат от около 15 до 20 градуса.

До края на следващата седмица има твърде много време за конкретни прогнози, но предварителните моделни сценарии сочат ново затопляне, макар не чак до толкова високи стойности, каквито имаме в момента: с максимални температури до около и малко над 20 градуса и минимални - вече предимно едноцифрени или само малко над 10 градуса по места.

Очаквайте по-конкретни прогнози за този период в следващите дни и началото на новата седмица.