Септемврийското лято с температури, характерни за август ще продължи и през следващите 3 дни, макар че в някои райони ще има повече облачност.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни преди обяд над северозападните и западни райони.

Ще духа слаб, до умерен вятър от североизток и изток. Дневните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса.

През тази нощ ще бъде ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб източен, а по Черноморието — слаб северен вятър. Минималните температури утре ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В събота температурите ще останат без промяна — минимални от около 13 до 17 и максимални от 28 до 32 градуса. Ще бъде слънчево.

В неделя облачността от изток ще се увеличи, но ще бъде средна и висока. Вероятността за валеж е малка. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 27 до 31 градуса.

Ще се усили вятърът от североизток, който по Черноморието ще бъде до умерен.

В понеделник ще бъде отново слънчево, с минимални температури от 12 до 17 и дневни от 28 до 32 градуса. Повече облаци ще има над Южна България, но валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде от североизток, слаб до умерен, а по брега на морето и временно силен.

Във вторник съществена промяна на времето няма да настъпи, а в сряда и четвъртък облачността ще се увеличи и на места в южните райони е възможно да превали слаб дъжд. Температурите ще се понижат и ще са по-близки до обичайните за септември, в повечето места от 24 до около 29 градуса.