Времето у нас вече се настройва на ранна пролетна вълна. То ще запази динамиката си, без повече да се връща към зимни температури.

Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания в Тракия и Дунавската равнина около и след обяд. Ще остане ветровито с умерен и силен западен вятър. Температурите ще останат в широк интервал - от 7-8 градуса на запад, до все още около 15-16 в крайните източни райони.

През нощта облачността ще бъде значителна. Западният вятър ще отслабне и ще се ориентира от юг, предимно слаб. Температурите сутринта ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса.

Утре ще има значителна облачност. Вятърът отново ще се усили до умерен, в източните райони и северно от планините - временно силен. Отначало ще бъде от юг, но около и след обяд, отначало над западните райони ще се обърне от северозапад.

Максималните температури ще са от 7 до 12 градуса

Още преди пладне от запад на изток ще започнат превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Сняг ще превали и в софийско, но съществена снежна покривка няма да се образува, тъй като процесът ще бъде краткотраен. Още след обяд и привечер от запад на изток преваляванията ще спират.

Ще бъде ветровито, със силен северозападен вятър. Въпреки, че все още е рано за плаж, по Черномнорието ще има повече слънчеви часове от вътрешността на страната.

В събота минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3, а дневните - от 7 до 11 градуса. Все още ще духа умерен и временно силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна.

В неделя облачността ще бъде значителна, но предимно висока и средна. Минималните температури ще са от минус 1 до 4, а дневните - от 9 до 14, 15 градуса.

В понеделник и вторник ни очаква ново усилване на вятъра. Той ще се ориентира от югозапад  и юг и ще бъде умерен, северно от планините и в източните райони - силен. Докато през февруари имахме мартенски температури, първите дни на март ще отбележим с априлски такива.

В понеделник и вторник минималните температури ще бъдат от 2,3 до 8-9 градуса, а дневните стойности ще са около, на места и над 20 градуса.

Облачността ще бъде значителна, но превалявания ще започнат едва в края на деня във вторник, отначало над югозападните райони.

Според сегашните прогнози, топло ще остане и в сряда, но на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.