Днес ще бъде предимно облачно. На много места ще превали дъжд, но преваляванията ще бъдат слаби, освен на места в централната част на страната и по Черноморието.

Максималните температури ще достигнат 7 до 12 градуса, малко по-високи в района на Сандански.

По-късно привечер и преди полунощ малко по-съществени валежи ще има в югоизточните и част от източните райони. Ще духа слаб, до умерен вятър от североизток-изток.

През нощта ще има значителна облачност. До около полунощ дъжд ще превалява на места в Южна България, а до сутринта съвсем слаби превалявания са възможни по Черноморието.

Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса. В низините и Източна България ще духа слаб до умерен източен вятър.

Утре ще има променлива облачност, намаляваща на места на запад и север до незначителна. Слаби превалявания или преръмявания ще има предимно по Черноморието. Ще духа слаб, в югоизточните райони и по морския бряг — до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, в крайните югозападни райони до около 15-16.

В по-голямата част на европейския континент времето ще бъде подобно на това у нас. Облачността ще е значителна, на места ще превалява слаб дъжд.

По-топло за сезона ще бъде в Лисабон и Мадрид с температури около и над 20 и слънчево време.

В Киев и Москва, където последните дни валя и сняг, зимата отстъпва, а температурите слабо ще се повишат и ще достигат 4-5 градуса над нулата.

През нощта срещу петък вятърът ще стихне и в по-голямата част от страната ще се установи ясно време. това ще доведе до по-съществено изстиване  и минималните температури ще бъдат от около минус 3 до плюс 3 в по-голямата част от страната. По-високи, до 7-8 градуса ще са те в крайните източни райони и по Черноморието, където ще има разкъсана до значителна облачност.

В петъчния ден облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще достигнат 5 до 10 градуса, на югозапад до 12-13.

В събота ще бъде облачно.минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, а дневните от 3 до 9. На места ще превали слабо, в низините - дъжд, а над 700-800 метра - слаб сняг. Валежите в повечето места няма да бъдат съществени.

В неделя минималните температури ще са от около минус 3 до плюс 3, но на места са възможни и малко по-ниски стойности. Във височина ще се пренася по-топъл въздух. В низините на места ще има мъгли и ниски облаци.

Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

В понеделник минималните температури ще бъдат от минус 2 до 3 градуса, а дневните ще се повишат и ще достигнат 8 до 12 градуса. В местата с мъгли ще останат малко по-ниски.

Във вторник ще се появи слаб, на места в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Мъглите ще се разсеят. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните от около нула до 4-5, а дневните от 6 до 11 градуса.