През първия ден на работната седмица времето над страната през по-голямата част от деня ще бъде слънчево. Ще се развива купеста облачност. Привечер, отначало над северозападните райони, ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще достигнат 26 до 32 градуса.

С напредването на нощта явленията ще обхванат и централните и източни райони, като по-изразени ще бъдат северно от Балкана.

Утре в сутрешните часове валежи и гръмотевици ще има на отделни места на североизток, но до обяд те ще спрат и там.  През деня облачността ще бъде променлива, вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен вятър от северозапад, в Източна България - слаб от север. По-хладно, с минимални температури от 12 до 17, по морето до около 19 и дневни от 23 до 28 градуса.

В сряда ще бъде слънчево, с почва на средна и висока облачност по-късно през деня от запад. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб.

Сутрин минималните температури ще са ниски за месеца, от около 10 до 16 градуса, а дневните стойности ще достигнат 25 до 30.

В четвъртък температурите слабо ще се повишат, минимални от 11 до 17, а дневните - от 26 до около 31, 32 градуса. Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни валежи са възможни само след обяд около планините на Югозападна България.

В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

В петък ще бъде слънчево, с купеста облачност, без валежи. Сутрин температурите ще бъдат от 13 до 18, а след обяд от 28 до 32-33 градуса. В Дунавската равнина ще се появи до умерен вятър от запад. 

Слънчево, топло, в низините - горещо, с дневни температури най-често от около 30 до 35 градуса, ще остане времето през уикенда и началото на следващата седмица. Валежи са малко вероятни.