Последният ден на месеца ще бъде най-горещият от началото на лятото и температурите ще достигнат 35 до 39-40 градуса.

За днес НИМХ е обявил жълт и оранжев код за цялата страна. Предупреждението е заради опасните горещини. Оранжев код има за 7 области на югоизток, а жълт - за останалата част от страната.

През по-голямата част на деня ще бъде слънчево и почти тихо. По-късно след обяд над северозападните райони ще се появи вятър от северозапад.

Привечер и през нощта над страната ще премине размит атмосферен фронт, който ще бъде усетен предимно с временно увеличение на облачността, а краткотрайни превалявания ще има само на отделни места.

Утре през деня температурите ще са по-ниски от днешните и максималните стойности ще бъдат от 30 до 35 градуса в повечето места.

Ще духа вятър от северозапад, който в западната част на Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен. На места около планините в Западна България ще превали краткотраен дъжд.

В неделя ще бъде още малко по-хладно, с температури от 27 до 33 градуса в повечето места. Вятърът ще се ориентира от североизток и през деня ще бъде умерен и временно силен, но до вечерта ще отслабва.

В неделния ден вероятност за локални краткотрайни валежи има в източната половина на страната. Ще превали за кратко и по Черноморието, главно по Южното.

В понеделник и вторник отново ще бъде горещо и предимно сухо, а максималните температури ще бъдат най-често от 32 до 37, само на места до около 38 градуса.