Порой премина над Тетевен около 17 часа днес. Проливният дъжд, продължил около половин час, образува огромни свлачища и отнесе строителни материали.

По улиците водата се стичаше като река и понесе кофи за отпадъци. Има и затънали коли. Това стана ясно от кадри на Meteo Balkans.

Във връзка с падналите обилни валежи този следобед в Тетевен и реконструкцията на водопроводната мрежа има множество нарушения на направените обратни насипи на улиците. Това налага водачите на превозни средства да преминават с повишено внимание по тях, а някои са затворени за движение, съобщиха от общинската администрация.

Поради опасност за преминаващите са затворени кръстовището на ул. "Д. Благоев" с ул. "Павел Койчев" и ул. "Павел Койчев" в участъка между ул. "Иван Туйков" и ул. "Михал Койчев".

От Общината препоръчват шофьорите да избягват движението по ул. "Ал. Стамболийски" в участъка между ул. "Здравец" и ул. "Иван Туйков" - има изровени изкопи на основната тръба.

Своевременно започват възстановителни дейности, след което ще бъде възстановено нормалното преминаване през посочените участъци, посочиха още от администрацията.

Няма пострадали хора и други сигнали след бурята в града, посочиха още от общинската администрация.