След краткия 2-3 дневен период с по-топло време, предстои ново понижение на температурите.

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над западната половина на страната. Ще духа слаб вятър от югоизток и изток. Дневните температури ще са от 18 до 22 градуса.

През нощта облачността от запад на изток ще се увеличава и над централните и западни райони ще бъде значителна. По-късно след полунощ над югозападните и западни райони ще завали дъжд.

В източната половина ще духа слаб вятър от юг.

Минималните температури ще бъдат от 4 до 8 градуса.

Утре облачността ще бъде значителна, Отначало над западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и ще прониква по-хладен въздух. На изток през по-голямата част от деня ще бъде все още топло.

След обяд температурите ще са от 11-13 на северозапад и запад до все още около 20 в източните райони, където вятърът ще бъде южен.

Ще вали дъжд, който на запад и  над централните райони на места ще бъде значителен. В крайните източни райони до края на деня ще остане почти без валежи, а облачността ще бъде средна и висока.

 На европейския континент утре най-топло ще бъде в крайните му източни и западни части. В Москва ще бъде 22 градуса, а в Лисабон — до 23.

В централните части на континента ще бъде по-хладно от обичайното, на много места ще превалява дъжд, а по високите места — сняг, а дневните температури няма да превишават десетина градуса.

В сряда у нас ще бъде облачно, с превалявания от дъжд  и по-хладно. В планините ще вали сняг. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса,а дневните - от 9 до 15, малко по-ниски в крайните северозападни райони и по високите полета на запад.

В четвъртък и петък ще бъде хладно за април, с ниски минимални температури. Те ще бъдат от около нула до 4-5 градуса, през втория ден - с градус-два по-ниски и отново има опасност от мраз, а на много места ще паднат слани.

Дневните стойности ще бъдат от около 10 до 15 градуса.

В събота и неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Минималните температури ще се повишат с няколко градуса.