До края на деня времето над страната ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността около и след обяд над западните райони. В Източна България все още ще духа умерен и силен южен вятър, а в западната половина на Дунавската равнина - слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури остават високи за февруари, от 13 до 18 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна, а предимно слаби валежи от дъжд ще има на места в южните райони и около планините. Ще духа западен вятър, който в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен. Минималните температури ще са от 3 до 9 градуса.

През деня ще остане по-често облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Остава ветровито, с умерен и силен западен вятър. Максималните температури ще се понижат спрямо днешните, но ще останат високи за това време на годината - от около 8 до 13 градуса.

Подобно у нас, на Балканите, над повечето райони на континента остава облачно, на места със слаби превалявания от дъжд, на североизток - от сняг. Температурите са близки до обичайните, а най-високи ще са, както обикновено, по Средиземноморието.

В сряда над страната ще бъде облачно. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони - до умерен, от север и с него ще прониква по-студен въздух.

В Стара планина и североизточните райони ще превалява дъжд, предимно слаб. Минималните температури ще са без съществена промяна, но дневните ще се понижат още малко и ще бъдат от 5 до 11 градуса, по високите полета и високите части на Лудогорието - до 3-4. Там преваляванията ще се примесват с мокър сняг, а в Стара планина ще вали предимно сняг, който в комбинация със северният вятър ще създава проблеми по пътищата.

В четвъртък облачността ще се разкъсва и намалява от запад  и след обяд ще бъде незначителна, до слънчево време. Минималните температури слабо ще се понижат и ще са от около нула до 5 градуса, а дневните - от 7 до 13. В източните райони ще духа до умерен северен, а в западната половина на страната - слаб до умерен северозападен вятър.

В петък, с изключение на приморската ивица, вятърът над страната ще спре, а облачността ще намалее до слънчево, освен в крайните източни райони. Минималните температури ще се понижат и ще са от около минус 4-5 до 2-3 градуса над нулата. Дневните остават без съществена промяна, от 7 до 12 градуса.

Вятърът ще се ориентира от изток и североизток, предимно слаб.

В събота съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от около минус 1-2 до 4 градуса, а дневните - от 7 до 13. Облачността от запад ще се увеличава.