Днес облачността ще бъде променлива. Почти без валежи. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще достигнат 12 до 17 градуса.

През нощта облачността ще остане променлива, често значителна. Дъжд ще превали около централния и западен дял на Стара планина.

Утре ще бъде облачно. В Южна България и крайните североизточни райони ще вали дъжд. Вятърът от северозапад ще отслабне и по-късно ще бъде слаб, от север. Минималните температури ще бъдат от 2 до 8  градуса, а дневните ще се понижат чувствително и ще са от 7 до 13, в крайните южни райони до 14-15, а на североизток и по високите котловини до около 5-6 градуса. В планините над около 800 метра ще превалява сняг.

В сряда сутрин облачността над северозападната половина на страната ще намалее до незначителна и по високите котловини на запад минималните температури ще бъдат от около минус 2 до нула градуса. В останалата част на страната те ще бъдат от 1 до 5 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. 

През деня по-значителна облачност ще има над източните и южни райони, но и там вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър, а температурите ще достигнат 10 до 15 градуса в страната.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, а слаб дъжд е възможен в Странджа и Родопите. Минималните температури ще са от около нулата до 5 градуса, а дневните от 11 до 16.

В петък облачността ще остане значителна, на места ще превали дъжд. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните - от 10 до 16 градуса.

Без съществена промяна ще останат температурите през почивните дни. Облачността ще бъде по-често значителна, в някои райони са възможни превалявания, които няма да бъдат значителни в повечето места.