Днес облачността ще бъде по-често значителна. Още преди обяд от запад ще започнат превалявания, които с напредването на деня ще обхванат Западна и Северна България. Дневните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса, на места на североизток и в Тракия - до около 25 градуса.

Ще се появи, отначало слаб, вятър от северозапад-запад, който впоследствие ще се усили до умерен, в Дунавската равнина временно силен.

Утре, на първи май, температурите ще се понижат и ще са от около 15 до 21 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна, а по-съществени временни разкъсвания ще има в северозападните и югоизточни райони на страната. Дъжд ще превали на места около планините и източните райони.

Ще духа умерен и временно силен западен вятър, който привечер ще отслабне.

В четвъртък остава хладно за сезона, облачно и дъждовно. Дъжд ще превалява на много места в цялата страна, освен в ниските крайдунавски райони на централната и западна част на Дунавската равнина. Температурите ще са от 15 до 20 градуса, по високите полета и местата с продължителен валеж и малко по-ниски.

В петък и събота температурите ще се повишат с по 2-3 градуса и през втория ден на места ще достигнат 24, 25 градуса. В петък ще вали на по-малко места, главно в планините, а в събота денят ще започне почти без валежи, но около и след обяд от запад и югозапад отново ще завали.

Според предварителните прогнози, в дните около Гергьовден над страната ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат по-чувствително. Ще вали дъжд, а в планините - сняг. 

Повече подробности около този процес очаквайте в следващите дни.