Днес облачността ще бъде висока и средна, по-значителна над северните райони. В Дунавската равнина ще се появи и усили умевен и  временно силен западен вятър.

Максималните температури ще достигнат стойности в интервала от 15 до 20 градуса, на места в западната част на Дунавската равнина до 21.

В неделя минималните температури ще са от 5 до 10, 11 градуса, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 19 до 23, 24 градуса. Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската равнина - до умерен, от запад. Слънчево време, с временни увеличения на облачността.

В планините ще има добри условия за туризъм. На 1200  метра надморска височина температурите днес ще достигнат десетина градуса, а утре - до около 13 градуса.

В понеделник ще остане доста топло за средата на март. В източната половина на страната ще се появи вятър от юг - слаб до умерен. Максималните температури ще достигнат 20 до 24, 25 градуса. Високи ще останат и минималните температури.

Във вторник вятърът ще се ориентираот ново от запад-северозапад и дневните температури с;або ще се понижат до стойности от 18 до 22, 23 градуса.

В сряда и четвъртък от североизток ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат с 6 до 8 градуса. Облачността ще бъде значителна, макар че ще има и интервали с повече слънце в някои райони. Температурите ще бъдат от около 9 до 14 градуса, 1-2 градуса по-ниски в четвъртък.

На места ще превали дъжд, предимно слаб и без да оставя съществени валежни количества. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

В петък и събота температурите слабо ще се повишат и ще бъдат около обичайните, от 12 до 17, 18 градуса. Облачността ще намалява, но сутрин около реките не са изключени краткотрайни мъгли.

В петък, според сегашните предварителни сценарии, минималните температури ще са от около 1-2 до 5-6 градуса на повечето места и слаби слани са възможни на места по високите полета и котловини. В събота такива все още не са изключени, но вероятността за тях намалява.

В следващите няколко дни, заради значително по-високите от обичайните, температури, масов цъфтеж на най-ранните овощни видове или начало на тази фаза, ще настъпи в много райони в Тракия и Дунавската равнина.

За съжаление, съществени валежи в повечето райони на страната няма да има. По няколко литра на квадратен метър са възможни само локално около и северно от планините от вторник до четвъртък.