Слънцето е все по-ниско, а продължителността на деня в страната е вече под 10 часа и продължава да намалява. На този фон, в повечето дни на втората десетдневка на месеца ще остане чувствително по-топло от обичайното за ноември.

До края на днешния ден облачността ще бъде по-често значителна, но в централните и източни райони - предимно средна и висока. Слаби краткотрайни превалявания са възможни след обяд на отделни места в Западна България и най-вече около Стара планина на запад. В Източна България и планините ще духа слаб, временно до умерен вятър от югоизток.

Дневните температури ще достигнат 13 до 19 градуса.

През тази нощ облачността ще бъде значителна, с по-съществени намаления над източните и южни райони. Над Западна България още преди полунощ на места ще превали дъжд. Утре минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, по морето до 13-14.

През деня утре облачността ще бъде променлива, често значителна, с по-същетсвени разкъсвания и намаления над източните, а след обед - и над южните райони. На места ще превали краткотраен дъжд, в някои райони и интензивен и придружен с гръмотевици. Отново ни очаква доста топло за ноември време, с температури след обяд от 13-15 в западните райони до 19-21 в Източна България. Вятърът преди обяд ще бъде от югозапад, в Източна България - умерен и временно силен, но в следобедните часове , отначало в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. През нощта срещу неделя в Дунавската равнина той ще бъде умерен и силен.

В неделя облачността на юг ще бъде значителна, а в Северна България преди обяд намаляваща до слънчево време. Силният вятър в Дунавската равнина постепенно ще отслабва и след обяд ще стихне. Минималните температури ще са от 2 до 7, по морето до десетина градуса, а дневните от 11 до 16 в повечето места.

Привечер и през нощта срещу понеделник от запад отново ще завали дъжд, който до сутринта в понеделник ще обхване южните и част от централните райони. В равнинната част на Северна България в понеделник ще остане почти без или със по-слаби валежи, докато на юг са възможни и по-съществени количества. Ще бъде облачно, но след обяд от запад облачността ще се разкъсва и намалява, а валежите ще спират, последно - вечерта в понеделник в крайните източни райони. Ще духа до умерен вятър от северозапад.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а дневните ще се понижат и ще бъдат от около 8 до 13, малко по-високи в северозападните райони, където ще има повече слънчеви часове.

Във вторник ще бъде слънчево и почти тихо, с поява на висока и средна облачност. Сутрин на места в низините са възможни кратки мъгли. Минималните температури ще бъдат от около нулата по високите полета до 6-7 градуса по морето, а дневните ще се повишат и ще достигнат 12 до 17 градуса.

В сряда и четвъртък ни очаква хубаво и сравнително спокойно есенно време, с по-високи от нормалните за месец ноември температури: сутрин най-често от около 5 до 10-11, само на отделни места при изясняване и тихо време - малко по-ниски, а след обяд от 12 до 17 градуса. 

Ще бъде предимно слънчево, със средна и висока облачност. 

Според предварителните прогнози, нови превалявания от дъжд ни очакват към петък.