В следващите дни ще се установява време, по-топло от обичайното за февруари, освен в понеделник, когато през страната ще премине студен атмосферен фронт.

До края на деня днес облачността ще бъде променлива, средна и висока. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад. Температурите ще достигнат 13 до около 17 градуса.

През нощта облачността от север ще се увеличава, но ще остане почти без валежи. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, който сутринта ще се усили. Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, на места по високите котловини на запад до около нулата.

През деня утре ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина -временно силен западен вятър.

Дневните температури ще достигнат 13 до 18 градуса.

Топло за февруари и ветровито, ще остане и времето в неделя. През деня ще бъде слънчево, с поява на високи облаци. Температурите сутрин ще бъдат от 4 до 9, а дневните от 15 до 20 градуса. Ще духа умерен вятър от запад, в Югоизточна България - от югозапад.

През нощта срещу понеделник и в понеделник през страната ще премине атмосферен фронт. Вятърът от северозапад отново ще се усили. Минималните температури в понеделник сутрин ще останат без промяна, от 4-5 до 10 градуса, а дневните ще се понижат и ще бъдат от около 6 до 13-14 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, намаляваща от запад. На отделни места за кратко ще превали дъжд, по високите хълмисти места на Лудогорието и Предбалкана за кратко е възможен и мокър сняг. Валежите няма да бъдат съществени, а малко-значителни ще са те в крайните североизточни райони.

Този процес в понеделник ще бъде за кратко и след това през новата седмица отново ни очакват температури около и над 15 градуса и дори близки до 20 градуса.

В планината през почивните дни времето ще бъде подходящо за туризъм. Ще има средна и висока облачност, без валежи. По високите места и билата ще бъде ветровито. На 1200 метра надморска височина температурите в събота ще достигнат 6-7, а в неделя до 9-10 градуса.