Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над западните райони.

В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Ще има и краткотрайни превалявания от дъжд, по високите места и на североизток и от мокър сняг, но съществени валежи не се очакват. Дневните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, малко по-ниски - до около 4-5 градуса в североизточните райони.

През нощта по-значителна облачност ще има над централните части от страната, но слаб сняг ще превали за кратко на съвсем малко места. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса.

През деня повече облаци ще има над източната половина на страната, докато на запад след обяд ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде до умерен. Максималните температури ще останат почти без промяна спрямо тези от днес: от 5-6 на североизток до 11-13 градуса в крайните северозападни и югозападни райони.

В Европа зимата към момента е напълно сдала позиции. Слънчево и с високи за март температури през деня ще бъде над по-голямата част на континента. Слаб дъжд ще има само в Истанбул, а температурите ще бъдат положителни дори в Москва.

В сряда ще започне повишение на температурите, а в четвъртък и петък дневните стойности отново ще бъдат около и над 15 градуса, в някои райони и до 17-18 градуса. Положителни в повечето места ще бъдат и минималните температури.

В събота и неделя предстои ново застудяване, с понижение на температурите и превалявания от дъжд и сняг. Според сегашните прогнози, валежите няма да бъдат значителни.