Хладно остава днес и утре, а към средата на седмицата температурите ще се повишат.

Днес ще бъде облачно и дъждовно. Ще превалява в цялата страна, а на места валежите ще бъдат значителни. Дневните температури ще достигнат 7 до 14 градуса, малко по-ниски по високите полета на Западна България.

През нощта ще бъде облачно. Преваляванията от дъжд ще продължат в по-голямата част от страната. Сутринта ще се появи слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

През деня облачността ще бъде значителна. Още преди обяд преваляванията ще започнат да отслабват и в много райони ще спират. Все още ще вали в крайните североизточни части, както и  на места в планините. 

Вятърът от запад ще се усили и ще бъде до умерен.  

Дневните температури ще бъдат от 10 до 15-16 градуса, малко по-ниски  по високите котловини на Западна и Югозападна България.

В сряда минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, а дневните - от 14 до 19. Облачността ще бъде променлива, а около и след обяд над южните и източни райони ще превали краткотраен дъжд. Възможни са и гръмотевици.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно умерен западен вятър.

В четвъртък облачността ще намалява до незначителна. почти без валежи. Минималните температури ще са от около 2 до 7 градуса, а дневните ще се повишат още и ще бъдат от 18 до 23 градуса.

В петък облачността ще се увеличи и от югозапад ще започнат превалявания от дъжд. Температурите сутрин ще са от 4 до 10 градуса, а през деня в централните и източни райони, където облачността ще дойде по-късно през деня, ще достигат 20-22, докато на запад и югозапад ще се понижат.

В събота ще бъде хладно, на места - дъждовно, с дневни температури около десетина градуса. В неделя валежите ще спират, а температурите ще тръгнат нагоре.