Динамично време, с превалявания от сняг, дъжд и застудяване ни очаква в следващите дни.

Днес ще бъде облачно. В почти цялата страна ще превалява дъжд, в планините - сняг. Температурите след обяд ще достигнат 5 до 11 градуса, по-ниски в западните и северозападни райони. Ще духа до умерен, в Североизточна България - временно силен североизточен вятър.

Привечер и през нощта, с проникването на студен въздух от североизток, дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг.

Утре сутрин температурите ще са от минус 3 до плюс 4 градуса, а дневните - от минус 1 до плюс 3, в югозападните райони все още до 6-7 градуса. Ще остане ветровито, с умерен и временно силен североизточен вятър.

Сняг ще превалява над централните южни райони и около Стара планина, а над северните и западни части валежите ще отслабват и спират още преди обяд. По Черноморието валежите ще са от дъжд и сняг и по-късно ще преминат в сняг. 

Привечер преваляванията ще отслабват и спират почти навсякъде, освен в Родопите и Странджа.

През нощта срещу сряда валежите ще спрат и там, а в Източна България ще остане ветровито.

В сряда облачността ще бъде променлива, често значителна, но ще има и  слънчеви интервали.

Минималните температури ще са от минус 8 до минус 2, а дневните - от минус 3 до плюс 2 градуса и ще има места с ледени дни. В Източна България ще духа до умерен вятър от север, а в западната част на Дунавската равнина ще се появи вятър от запад-северозапад.

Студено, с променлива облачност, ще остане времето в четвъртък. Минималните температури ще са от около минус 10 до минус 3, а дневните - от минус 3 до плюс 1 градуса. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде от запад, до умерен.

ИЗБРАНО