В следващите десетина дни температурите в страната през деня ще бъдат в рамките на нормалните, но... за месец август. Само по-хладните утрини ще ни напомнят, че денят е все по-къс, нощите - все по-дълги, а есента неминуемо наближава.

Днес до края на деня облачността ще бъде променлива, все още до значителна в централните и източни райони в часовете преди и около обед, но след обяд постепенно ще намалява и около залеза на слънцето навсякъде ще се установи ясно време. Ще духа слаб, на изток и югоизток -до умерен вятър от източната четвърт. 

Температурите след обяд ще достигнат стойности от 26 до 30-31 градуса.

Тази нощ времето ще бъде ясно и почти тихо в по-голямата част от страната. Затова и утре сутрин ще бъде вече по-хладно, с нормални септемврийски температури, от около 10 до 15 градуса, по морето малко по-високи. На места в котловините и ниските места са възможни и малко по-ниски стойности, а около водните басейни за кратко не са изключени мъгли.

През деня ще бъде слънчево, с температури след обяд от 26 до 31 градуса. Ще се появи слаб вятър от изток-североизток.

В неделния ден промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде слънчево, с минимални температури в повечето места от 11 до 16 и дневни от 26 до около 31 градуса. Ще остане и слабият източен вятър, на места в източните райони - временно до умерен.

Без промяна ще остане времето и в понеделник: слънчево и топло, с минимални температури от 11 до 17 и дневни от 26 до около 31 градуса.

През следващата седмица моделите също не очакват съществена промяна на времето. Ще остане предимно слънчево, сутрин - прохладно, с температури от около и малко над 10 до 15-17 градуса. 

В дневните часове ще бъде  слънчево или с незначителна облачност и температури около и малко под 30 градуса.