Днес ще бъде облачно. Дъжд ще превалява над Западна България. В източните райони ще духа умерен и силен вятър от изток и югоизток.

Дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, по-ниски с 2-3 градуса в западните райони.

През нощта облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превалява на отделни места в източната половина на страната. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 3 до 8 градуса, малко по-ниски в котловините на Западна България.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен.

През деня облачността ще намалее до незначителна. Дневните температури ще са от 6 до 12 градуса. Ще духа слаб до умерен западен вятър.

В сряда температурите ще останат почти без промяна, от 7 до 13 градуса. Облачността ще се увеличи, но ще остане почти без валежи.

В четвъртък облачността ще бъде значителна. От запад на изток на места ще превали дъжд, а по високите места на Западна България - сняг, но валежите ще бъдат краткотрайни и значителна снежна покривка няма да се образува. Минималните температури ще бъдат от около 1 градус по високите полета до 5-6 в низините.

Ще остане ветровито с умерен, на места временно силен вятър от запад-югозапад.

В петък облачността ще бъде значителна. На места ще превалява дъжд, преди обяд по високите места на запад - примесени със мокър сняг. Минималните температури ще останат от около нула, 1 градус до 5-6. Дневните ще са от 2-3 по високите полета до 10-12 в южните райони. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток.

Облачно, със слаби превалявания, ще остане времето в събота, а в неделя ще вали на повече места. Температурите, особено в южните и източни райони, ще се повишат.

Според предварителните прогнози, през следващата седмица времето ще смени характера си и ще бъде зимно, с по-ниски температури.