В следващите десетина дни, а вероятно почти до края на месеца, ни очаква спокойно и комфортно есенно време, с температури около, а често и над обичайните за този период,

Днес до края на деня ще остане със значителна облачност. Временни разкъсвания и намаления ще има над източните райони.

Слаби превалявания от дъжд ще има на места на запад, но валежите няма да бъдат значителни. 

През нощта ще бъде предимно облачно, с по-значителни разкъсвания на облачността над Източна България. Остава почти тихо. Валежи са малко вероятни.

Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса.

Утре облачността ще бъде значителна, но ще остане почти без валежи.

Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури ще са от 17 до 21 градуса. Повече слънчеви часове ще има на места на изток и най-вече по морския бряг, но за плаж вече е малко хладно: температурата на въздуха е към 20, но на морската вода е около 16-17 градуса.

В края на седмицата и през голяма част от следващата, ще остане топло, с малко по-ниски минимални температури - от около 3-4 до 10-11 в повечето дни. 

Сутрин в някои от дните около водните басейни и в котловините ще има мъгли, и намалена видимост, но това ще бъде за кратко, в часовете преди обяд.

През деня облачността по-често ще бъде незначителна или средна и висока, а дневните температури до средата на следващата седмица ще са около 20 градуса - от 16-18 по по-високите места до около 23 в някои дни в хълмистите части на низините.

Според предварителните прогнози, през втората половина на следващата седмица дори ни очаква допълнително затопляне с няколко градуса, но за повече конкретика  за този период следете актуалните ни прогнози в следващите дни.