Относително топлото есенно време продължава. След слабо понижение на температурите в следващите 2-3 дни, в края на седмицата ни очаква ново затопляне и по-високи от обичайните за периода температури.

Днес облачността от запад ще се увеличава, но ще бъде все още средна и висока. Ще духа слаб, в низините на места до умерен вятър от изток.

Дневните температури ще достигнат 18 до 23 градуса.

През нощта облачността ще се увеличава но до сутринта ще остане почти без валежи. Минималните температури утре ще бъдат високи за средата на октомври, от около 8-9 до 13 градуса в повечето места. В източните райони ще духа слаб вятър от изток.

През деня облачността ще бъде значителна, но превалявания ще има само на места в Западна България.

Дневните температури ще са от 16 до 22 градуса.

В Европа есента бавно напредва и утре температурите ще са около обичайните за периода.

Слаб дъжд ще превали във Великобритания, Испания и на Балканите, а слънчево ще бъде в Украйна и Европейска Русия, но там ще бъде по-хладно.

В сряда и четвъртък облачността ще остане значителна. Слаби превалявания ще има на отделни места в западната половина на страната, през втория ден - на по-малко места. Минималните температури ще са от около 9 до 15, с 2-3 градуса по-ниски в четвъртък, а дневните от 16-17 до 22 градуса.

В петък минималните температури ще бъдат от 3-4 до 9 градуса, а дневните ще са без промяна, от 17 до 22 градуса. Облачността в началото на деня ще бъде незначителна, сутрин са възможни кратки намаления на видимостта. През деня облачността ще се увеличи, но съвсем слаби превалявания са възможни само на изолирани места.

В събота и неделя температурите ще се повишават с по градус-два на ден, но в низините и котловините сутрин ще има намалена видимост и там на места температурите ще остават малко по-ниски. По хълмистите части на низините и ниските планински части дневните температури ще достигат 22-24 градуса.