Силна градушка удари днес в много части на България.

Ледена пелена с височина до 35 см. покри Северозападна България в следобедните часове. В монтанските села Добри дол и Якимово валежите са били изключително обилни. До момента няма данни за нанесени щети. От кадри в социалните мрежи се вижда, че някои от населените места по пътя на стихията са буквално побелели.

Сигнали за интензивна, но дребна градушка има от селата Дългоделци, Септемврийци, Бъзовец, Долно Церовене и други точки около Монтана, Лом и Козлодуй.

Пороен дъжд и градушка са се изсипали над Плевенското село Мечка. Според очевидци за секунди са паднали над 15 литра дъжд на кв. м.

Градушка би в четвъртък следобед и в Пловдив. Ледените късчета са били малко по-големи от грахово зърно, а явлението оправда прогнозите на синоптиците за очаквани бури и градушки тази седмица.

Градоносни облаци продължават да се движат в районите на Ловеч-Севлиево, Плевен-Кнежа и на Североизток около Търговище.

И в следващите часове на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени и от гръмотевици. Остава опасността и от градушки. След полунощ облачността навсякъде ще намале и петъкът ще започне със слънчево време. Минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, максималните - между 22° и 27°, в комбинация със слаб до умерен западен вятър.

През втората половина на деня отново на много места ще има валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици. За разлика от днес, утре вероятността за градушки е по-голяма в Югоизточна България.