Ски курортите в Алпите затварят, след като "необичайно топлото време превърна снега в кал", пише на първа страница Times.

Вестникът продължава: "Курортите на ниска надморска височина във Франция и Западна Швейцария са най-засегнати, след като проливните дъждове и умерените температури унищожиха снежната покривка. Ситуацията е по-добра в Австрия и Италия, въпреки че е необходим още сняг... Повече от половината от всички ски писти във Франция са затворени."

Daily Telegraph добавя: "Дъждът и топлото време превърнаха пистите в катастрофално зелени по време на един от най-натоварените периоди от годината за ски индустрията."

The Independent съобщава, че в събота Швейцария ще бъде домакин на състезанията от Световната купа по ски, които ще се проведат на 100% изкуствен сняг. Вестникът обаче отбелязва отделно, че оръдията за сняг имат екологична цена.

Междувременно Times съобщава, че в новогодишния ден в цяла Европа са регистрирани рекордно високи температури. Според вестника Полша е счупила предишния си януарски температурен рекорд с повече от 5C.

"Експертите заявиха, че екстремните горещини почти сигурно са свързани с изменението на климата", пише вестникът.

Гардиън добавя: "Най-топлият януарски ден досега е регистриран в най-малко осем европейски държави, сред които Полша, Дания, Чешката република, Нидерландия, Беларус, Литва и Латвия."

Вашингтон пост пише, че тези, които следят световните метеорологични регистри, определят топлото време като историческо и трудно могат да повярват на неговия обхват и мащаб."