Днес облачността над страната ще бъде променлива, преди обяд по места намаляваща до незначителна. В низините ще остане ветровито, с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от югозапад. Без валежи.

Дневните температури ще бъдат от около нула градуса по високите полета на запад и в местата със снежна покривка на североизток до 6-7 градуса.

Още преди полунощ от запад облачността отново ще се увеличи и над цялата страна през нощта ще се установи облачно време. В планините, а по-късно и в североизточните райони ще се появи южен вятър. Минималните температури ще бъдат от минус 8 до минус 3, по западното поречие на Дунав в местата без сняг и в Тракия - до нула градуса.

През деня ще бъде облачно, с разкъсвания на облачността в следобедните часове. В Източна България ще се усили вятърът от юг и там ще се затопли по-чувствително, а снегът бързо ще се топи. Ще завали и дъжд, по-съществени ще бъдат преваляванията около и след обяд на юг и изток, а сутринта - в крайните северозападни райони. Там по високите места не са изключени поледици, бъдете внимателни.

На запад ще има и мъгли, които ще се задържат през голяма част от деня. В София, след студеното утро, през деня ще остане предимно облачно и мъгливо, а дневната температура ще бъде до около 3-4 градуса.

Максималните температури ще бъдат от 2-3 градуса по високите котловини до 8-11 градуса на места на изток, югоизток и по брега на морето. В централните и северни части на Европа е предимно облачно, студено, с температури около, на места и под нулата и със слаби превалявания от дъжд и сняг. По-топло, на места със слаби валежи от дъжд, е над Западна Европа, а най-високата температура очакваме в Атина.

В сряда минималните температури ще са от около нула до 5-6 градуса, по-високи на изток и югоизток, а дневните от около 2 по високите полета на запад, където ще има мъгли и ниски облаци до 13-14 в южните райони.

Облачността ще бъде променлива до значителна, но слаби превалявания ще има само на изолирани места на запад  и югозапад.

В четвъртък облачността ще бъде значителна, в низините ще има мъгли и ниски облаци, но ще бъде без валежи. Минималните температури ще са от около минус 5 до нула, на югоизток, където ще духа до умерен южен вятър - до плюс 5, а дневните - от 5 до 10, отново малко по-ниски в местата с мъгли и ниски облаци в западната половина на страната. 

С голяма вероятност през много дни на седмицата качеството на въздуха там и особено в столицата, ще бъде влошено.

В петък ще има променлива облачност. На много места на запад мъглите и ниските облаци ще се задържат. Минималните температури ще са от минус 1-2 до плюс 5, по-високи по морето, а дневните ще се повишат  и ще бъдат от 10 до 17, отново по-ниски  в местата с мъгли и ниски облаци в низините и котловините на запад.

В събота минималните температури ще бъдат от около 1 до 6-7 градуса, а дневните ще се повишат още и ще достигнат високи за началото на декември стойности - от около 10-14 на запад до 17-18 градуса в югоизточните райони. Облачността ще се увеличи и отначало над Западна България ще завали дъжд. В повечето места мъглите ще се разсеят с появата на вятър от югозапад и запад.

В неделя на места ще превалява, но валежите ще спират. Температурите ще се понижат, но ще останат над обичайните за декември.