Седмицата ще започне със слънчево време, но по-хладни утрини. Тази сутрин температурата в София беше нула градуса, а студено ще остане и утре и вторник в началото на деня.

Днес ще бъде слънчево, в Дунавската равнина все още със слаб западен вятър. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса. След обяд вятърът от запад и северозапад ще стихва.

През нощта ще бъде ясно и тихо. Температурите сутринта  ще бъдат по-ниски - от 1 до 6 градуса, но на места ще бъдат и малко под нулата. Отново ще се образуват слани на повече места. По-топло, с температури 10-12 градуса ще бъде сутрин по морския бряг.

През деня в страната съществена промяна на времето няма да настъпи: ще бъде слънчево, а сутрешните мъгли, които ще се образуват на места в котловините и низините ще се разсеят. Максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса.

Студено сутрин ще бъде и в сряда, но дневните температури в хълмистите части на низините ще се повишат слабо и ще са в интервала от 14 до 19 градуса.

В четвъртък в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а дневните - от 18 до 23 градуса. Облачността ще се увеличи и ще бъде променлива.

Топло за сезона, с температури сутрин от 6-7 до 12-13 и дневни от 19 до 24 градуса ще остане времето в петък и събота.

В неделя облачността ще се увеличи и по-късно след обяд на отделни места ще превали дъжд. Ще се появи и усилва вятър от изток. Температурите ще започнат да се понижават.