Въпреки слабото понижение на температурите, те ще останат по-високи от обичайните и през тази седмица.

Днес до края на деня облачността ще бъде значителна, но в повечето места предимно средна и висока. Валежи са малко вероятни. Повече слънце ще има на изток. Ще духа до умерен, в източните райони временно силен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

През нощта ще има променлива, често значителна средна и висока облачност, без валежи. По поречието на Дунав и в източните райони ще духа до умерен източен вятър. Минималните температури утре ще са от 11 до 17 градуса.

През утрешния ден облачността остава променлива, отново висока и средна. Ще бъде ветровито: вятърът от изток ще се усили и ще бъде умерен и силен. Дневните температури ще са без промяна, от 25 до 30 градуса.

В сряда промяна на времето няма да настъпи, а дневните температури ще се понижат с градус-два, главно в  западната половина на страната. Ще остане ветровито.

В четвъртък минималните температури ще са от 11 до 16, а дневните от 23 до 28 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Облачността остава променлива, по-значителна в следобедните часове на изток, където на места ще превали краткотрайно.

В петък ще има повече слънце, облачността ще намалява до незначителна. Сутрин температурите ще са от около 10 до 16, а денем ще се повишат и отново ще достигнат 25 до 30 градуса. Слаб вятър от север-североизток, ще духа в източните райони.

Слънчево или с незначителна облачност, ще бъде времето в съботния ден. По-съществени увеличения на облачността ще има над планините на Южна България, но и там вероятността за валеж е малка. Минималните температури ще са от 11 до 17, а дневните от 25 до 30 градуса. Остава и слабият вятър от север-североизток над източната половина на страната. 

Без съществена промяна остава времето и в неделния ден - първият на октомври. Облаците ще бъдат малко повече, но съществени валежи не се очакват. Температурите ще останат без промяна: сутрин от около 10-11 до 16, след обяд от 25 до 29-30 градуса.