Днес над западните и централни райони ще бъде слънчево, с купести облаци, но без валежи. Краткотрайни превалявания ще има по морския бряг и на места в Източна България. Дневните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса.

Ще духа до умерен вятър от северозапад и север.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. До полунощ и в източните райони и по морето преваляванията ще спрат.

Минималните температури утре ще бъдат от 15 до 20 градуса.

през деня над западните и централни райони ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. На изток отново на места ще превали и прегърми.

В низините ще бъде горещо, с температури от 31 до около 36 градуса, малко по-ниски в крайните източни райони. В Източна България ще духа слаб вятър от север-северозапад.

 В Европа най-високи температури ще има в някои централни райони, на Балканите и в източната част на континента.

За пореден ден от началото на лятото, хладно и дъждовно остава в западната и северозападна част на континента.

В четвъртък и петък у нас температурите слабо ще се понижат и ще бъдат от около 28 до 33 градуса. Ще се появи и усили до умерен вятър от източна посока.

Краткотрайни валежи, предимно слаби, ще има на места в четвъртък, предимно в централната и източна част на страната, а в петък такива явления ще има само на отделни места в планините.

В събота времето ще остане без съществена промяна, а от неделя и понеделник температурите отново тръгват нагоре, като според предварителните прогнози, през първата половина на следващата седмица в низините на запад ще достигнат 35-37 градуса.