Динамично време ни очаква през започващата седмица.

Днес до края на деня облачността ще бъде променлива. Слаби превалявания от дъжд ще има на отделни места на изток и най-вече над крайните североизточни райони. Дневните температури ще достигнат 20 до около 26, 27 градуса. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и на места в Тракия - временно силен вятър от запад-северозапад.

През нощта облачността ще бъде променлива, често значителна и на отделни места в източната част на страната ще превали слабо. Ще духа слаб вятър от запад.

До сутринта преваляванията ще спрат и на изток. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса.

 

През деня над западната половина на страната облачността ще бъде по-често незначителна, а на изток - променлива, но и там ще остане почти без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър, а дневните температури ще са от 21 до около 27 градуса в повечето места.

В Европа лятото вече отстъпва мястото си на ранната есен. В западната част на континента ще бъде по-често облачно, на места с превалявания, придружени и от гръмотевици. Слънчево ще бъде в централните части на континента, а все още на летни температури около и над 30 се радват в Рим и Атина.

Дълбока есен вече владее Украйна и европейската част на Русия, където е дъждовно и с температури под 20 градуса.

В сряда у нас температурите сутрин ще бъдат от около 10 до 14, а след обяд - от 24 до 29 градуса в повечето места. Денят ще започне със слънчево време, но от запад ще се появи средна и висока облачност.

Без валежи, ще бъде и почти тихо.

В четвъртък от запад-югозапад ще прониква доста гореща въздушна маса и температурите ще се повишат до юлски стойности: от 15 до 20 сутрин и от 30 до около 35 след обяд. Ще се появи вятър от югозапад, който по-късно ще се ориентира от запад-северозапад. 

Над по-голямата част от страната и през по-голямата част от деня ще остане без валежи. Такива ще има за кратко, придружени от гръмотевици в крайните северозападни райони привечер и преди полунощ срещу петък.

В петък остава горещо, с температури от 32 до 36, 37 градуса. Привечер над северните райони на места ще превали и прегърми.

В събота започва сериозна промяна на времето. От северозапад ще нахлува студен въздух. Облачността ще бъде значителна, на много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижават и след обяд ще са от около 22-24 на запад и северозапад до все още около 35, 36 в Тракия.

В неделя захлаждането ще продължи. На места ще превали дъжд, а по най-високите планински части не е напълно изключено да превали и сняг. Температурите ще бъдат под обичайните за септември и на места на северозапад и по високите полета няма да превишат 15-18 градуса. Повече подробности очаквайте в следващите дни.