Сняг в момента вали над по-голямата част от страната. Най-дебела снежна покривка има в районите на Предбалкана и части от Северна България, а най-малко - в Северозападна България  и Горнотракийската низина, както и  в югоизточните райони. В София снежната покривка е 25 сантиметра, измерена при станцията на НИМХ в Младост.

В следващите часове от запад преваляванията ще отслабват и спират, последно - довечера в крайните източни райони.

Максималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 5 градуса. До умерен северен вятър все още ще духа в източните райони, а в западната част на Дунавската равнина ще духа слаб от северозапад-запад.

Ветровито ще остане в низините и през деня. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Североизточна България привечер ще се ориентира от североизток и ще се усили - с него ще нахлува допълнителна порция студен въздух.

Облачността ще бъде променлива, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - намаляваща временно и до слънчево време. В Източна България облачността ще бъде по-често значителна и там отново на места по-късно през деня и привечер ще превали сняг, предимно слаб, но в Предбалкана и Лудогорието е възможно да увеличи снежната покривка с още няколко сантиметра.

Дневните стойности ще бъдат от 2 до 8 градуса, по-ниски в Лудогорието и високите западни полета.

Най-студеният ден на седмицата ще бъде събота. Минималните температури ще бъдат от минус 12 до минус 5, на места не са изключени и малко по-ниски стойности. През деня от север за кратко ще нахлува по-студен въздух и дневните стойности ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса.

Студено ще бъде и в неделя сутрин, но температурите ще са малко по-високи от съботните в повечето райони.

През деня максималните температури ще бъдат от 2 до 8 градуса.

В понеделник в низините без снежна покривка ще се затопли доста и максималните стойности ще достигнат 10-12 градуса. В местата със сняг, обаче, ще остава доста по-студено, с максимуми до плюс 3, плюс 5 градуса.