Още днес облачността от югозапад, отначало  средна и висока, ще започне да се увеличава. Преваляванията ще започнат утре.

Днес максималните температури ще достигнат 3 до 8 градуса, за София около 3, 4 градуса. До залез слънце облачността ще обхване по-голямата част от страната, без североизточните райони.

През нощта от югозапад ще започнат превалявания от слаб сняг.

Утре преди обяд слаб сняг ще вали над Западна България, а по-късно около обяд превалявания ще има и в източните райони, но там те ще бъдат от слаб дъжд.

Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса. През деня стойностите ще достигнат интервала от 3,4 до 9 градуса.

Утре след обяд ще вали над Северна и част от Източна България. Във височина от юг постепенно ще се пренася по-топъл въздух и почти навсякъде снегът ще премине в дъжд.

Изключение ще бъдат само северозападните райони, където ще вали сняг, мокър сняг и дъжд, като са възможни и временни преминавания от една фаза в друга. По високите части на планините ще вали сняг.

В събота затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат в широки граници от 1 градус в крайните северозападни райони до 8, 9 по Южното Черноморие. Ще превалява дъжд, предимно слаб, в източните и северни райони.

Дневните температури ще бъдат от около 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 13-14  градуса на югоизток.

В неделя преваляванията ще спират, но преди това е възможно за кратко сняг да превали, освен на запад и на места в останалата част на страната. Съществена снежна покривка, в северозападните райони, сегашните сценарии на моделите не предвиждат да се образува.

Следва да се има предвид, че процесите на Балканите от утре до неделя ще бъдат доста сложни, а страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и утре са възможни корекции в прогнозите най-вече за неделния ден. Следете актуалните ни анализи.