Снежна покривка покри София само за час. От снимки и видеа, публикувани във фейсбук страницата на MeteoBalkans, става ясно, че повечето столични квартали са побелели от дългоочаквания зимен сняг.

Метеорологичният сайт съобщава още, че през предстоящото денонощие по високите части на София ще се образува снежна покривка, която на места ще надмине 5 см Минимална температура ще е около минус 4 °С, а максималната - около 2°С.

Във връзка със снеговалежа в София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване. В понеделник нече обработки се изпълняват в райони като "Витоша", "Овча купел", "Люлин", "Връбница", "Банкя" и др, соъбщиха от Столична община. Фирмите, ангажирани с почистването на града извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт, стръмни участъци, мостове и общински пътища. В работен режим на терен са над 60 снегопочистващи машини.

Към момента градският транспорт изпълнява всичките си обичайни маршрути.

Очаква се валежите от сняг да продължат и температурите да паднат под 0 градуса. На шофьорите се напомня да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да шофират внимателно със съобразена скорост.

През нощта срещу вторник валежи от сняг ще има в Централна България, Предбалкана и планинските райони. Очаква се да се образува и снежна покривка, която ще е между 2-5 см.

До сутринта по-значителни валежи от сняг ще има над Стара планина и Североизточна България, като очакваната бяла покривка ще надмине достигне до 10 см.

За вторник метеосайтът издава предупреждения за лошо време, интензивен снеговалеж и ниски температури.