Днес до края на деня ще бъде предимно слънчево, а максималните температури най-често ще бъдат от 18 до 23 градуса.

Тази нощ ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще са от 4 до 10 градуса. На отделни места за кратко сутрин не са изключени мъгли и намалена видимост. През деня ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще бъдат от 18 до около 22 градуса.

В неделя минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат и ще са от 21 до около 26 градуса, като по-високите стойности ще бъдат измерени в Дунавската равнина. Ще се появи слаб вятър от запад-северозапад.

През нощта срещу понеделник от север облачността ще се увеличи. На места в Североизточна България ще превали за кратко предимно слаб дъжд.

Минималните температури в понеделник ще са по-високи, от около 9 до 14 градуса в повечето места, а дневните ще се понижат с около 5 градуса спрямо неделя и ще бъдат от около 17 до 22 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, в процес на намаление. Ще духа слаб вятър от североизток.

През по-голямата част от следващата седмица времето ще остане спокойно, сутрин на места в низините и котловините с намалена видимост. 

Минималните температури ще са най-често от около 3-4 до 9 градуса, а дневните - около 20.