По-топлото от обичайното време продължи доста дълго, но краят му наближава.

Днес ще има значителна, над Северна България предимно средна и висока облачност. Над южните райони облаците ще бъдат по-плътни и на места в Югозападна България и около планините ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми.

Дневните температури ще са от 22 до 27 градуса. Ще духа слаб вятър от северозапад, в източните райони - от североизток.

Още преди полунощ облачността ще намалее и над южните райони и над цялата страна ще се установи ясно и почти тихо време. Минималните температури утре ще бъдат от 6 до 12 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност над Източна България. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад. Дневните температури ще са от 23 до 28 градуса.

В неделя ще се усили вятърът от северозапад - умерен и силен, в Дунавската равнина временно бурен. Минималните температури ще бъдат от малко под 10 до 14-15 градуса. Облачността ще бъде променлива, вероятността за валежи е малка. Последен топъл ден, с температури през деня от 24 до 29-30 градуса.

В понеделник вятърът ще отслабне и в източната половина на страната ще бъде от изток-североизток, а на запад - от северозапад. Минималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса и на места в котловините на запад са възможни слаби слани.

През деня ще има променлива облачност, на отделни места е възможно да превали съвсем слабо. Ще бъде значително по-хладно, с температури от 14 до 20 градуса.

Във вторник минималните температури ще бъдат от 2-3 градуса по високите полета, където има опасност от слани до 7-8 градуса, малко по-високи по бреговата ивица. През деня слабо ще се затопли и температурите ще бъдат най-често от 16 до около 21 градуса. Ще се появи слаб до умерен запад-северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, намаляваща над източните райони до слънчево време.

Според предварителните прогнози, в сряда и четвъртък ще бъде слънчево или с незначителна облачност, а температурите ще се повишат до стойности от около 20-21 до 26 градуса.