Утре предстои най-горещия ден от началото на лятото до момента.

Горещо ще бъде и днес. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за кратки превалявания, главно в Западните Родопи. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, а дневните температури след обяд ще достигнат 32 до 37-38 градуса.

За днес НИМХ е обявил жълт код за почти цялата страна, с изключение на 5 области: Габрово, Смолян, Перник, София и София-град.

През нощта повече облаци ще има над северната половина на страната и след полунощ на отделни места в централните и източни части на Дунавската равнина е възможно слабо да прегърми и превали краткотрайно.

Денят утре ще започне с високи температури и тропически минимуми на много места в страната - от 19 до 24 градуса.

През деня ще бъде слънчево и много горещо, с температури след обяд от 35 до 40 градуса. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад. Малко по-поносими температури ще има по морския бряг, до 31-32 градуса.

Оранжев код - втора степен за опасни явления е обявил НИМХ за утре в 13 области в страната - Северна България, Горнотракийската низина и Благоевградско. За останалите области кодът е жълт.

В Европа най-горещо утре ще бъде на Балканите, с температури до и на места малко над 40 градуса. Горещо, но не чак толкова, ще бъде на Пиринеите, а в централните части на континента ще захладнее и на места ще превали дъжд.

Есенни температури до 15 градуса дори денем и превалявания от дъжд ще има в крайните източни части на континента.

В следващите дни у нас ще остане горещо, но температурите ще се понижат с няколко градуса.

В петък горещо ще остане в Тракия, с температури до 40 градуса, а в Дунавската равнина температурите ще се понижат до 33-34 градуса.

В събота и неделя остава горещо, но температурите ще бъдат по-близки до обичайните, съответно от 31 до 36 и от 32 до около 37 градуса.  Краткотрайни валежи са възможни на изолирани места около Балкана през нощта срещу петък, а в петък и събота - около планините на юг  и югозапад.