Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 33 до 38 градуса в следобедните часове, Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Жълт код за опасно горещо време има подаден от НИМХ за 11 области в страната.

През нощта ще бъде ясно, а утрото - доста топло, с температури от 18 до 24 градуса.

Денят ще бъде най-горещият от началото на лятото. Температурите в страната ще бъдат от 38 до около 42 градуса, не са изключени и места с до около 43 градуса.

Облачността ще бъде незначителна, предимно средна и висока, а краткотрайни валежи ще има само на изолирани места около Централния Балкан. Вятърът ще бъде слаб, от запад, но с напредването на деня ще се усилва. 

За утре НИМХ е посочил жълти и оранжеви кодове за цялата страна, като втората степен за опасни жеги важи за по-голямата част от Тракия и Дунавската равнина.

В сряда ще остане много горещо, с температури от 37 до около 42, 43 градуса, но след обяд от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух и отначало в северозападните райони, температурите ще започнат да се понижават.

След обяд и привечер от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има гръмотевични бури и локални градушки. Заради високата енергия в атмосферата са възможни и интензивни порои и усилвания на вятъра, които могат да причинят щети.

В четвъртък ще бъде доста по-хладно, като температурите през деня ще достигнат 24 до 29 градуса, на места на юг до около 31. Ще бъде много ветровито, със силен и бурен северозападен вятър.

Краткотрайни валежи, на места интензивни, ще има преди обяд по Черноморието и в Североизточна България.

В петък вятърът ще отслабне и ще бъде предимно слаб, от северозапад. Ще бъде слънчево, с купеста облачност, но без валежи. Температурите ще са от 28 до 33 градуса.

В събота и неделя горещото време постепенно се завръща, но без екстремните стойности на температурите от вторник и сряда. След обяд те ще бъдат най-често в интервали от 31 до 36, в неделя - малко по-високи.