В момента сняг вали в по-голямата част на Северна България, високите полета на Западна и планините, а дъжд в някои източни райони и в низините на Южна България.

Днес през деня ще продължи да нахлува арктична въздушна маса и ще вали в почти цялата страна, но след обяд от северозапад преваляванията постепенно ще отслабват, а по-късно след обяд и привечер в северозападната половина на страната  ще започнат да спират.

Температурите в следобедните часове днес ще бъдат от минус 1 до минус 5 градуса в Северна България  и  до 6-7 градуса в крайните югозападни райони.

През нощта сняг ще вали в южните райони, като там преваляванията ще спрат утре преди обяд. 

Утре страната ще осъмне със снежна покривка на почти цялата си територия. През деня облачността ще бъде значителна, с разкъсвания в северозападната половина. Слаби превалявания от сняг ще има в планините  и крайните югоизточни райони.

Дневните температури в голяма част от страната ще бъдат отрицателни, от минус 4 до плюс 2 градуса.

Много студено ще бъде сутрин в петък и събота, когато на места минималните температури ще достигнат стойности до около и под минус 15 градуса.

Студено ще остава и през деня, с отрицателни дневни температури.

Постепенно затопляне, отначало в планините и южните райони,  ще започне в края на седмицата, но в Дунавската равнина температурите сутрин ще остават около и под минус 10 градуса, а денем - под нулата, до понеделник, вторник следващата седмица.