В следващите дни ни очаква по-хладно време, а следващата седмица - слани и повече мъгли в котловините..

Днес над западните райони ще завали дъжд, а облачността ще бъде значителна. В източната половина на страната до вечерта ще остане все още без валежи и с незначителна облачност, до слънчево време.

Максималните температури ще бъдат от 16 на запад до 25, 26 в източните райони. В Югоизточна България ще духа умерен вятър от югозапад.

През нощта ще бъде облачно. преди полунощ ще превалява над Западна България, а до сутринта и в останалата част от страната. на изток валежите ще са предимно слаби, а малко по-съществени ще бъдат те в западната половина на страната.

Минималните температури утре ще бъдат от 8 до 14 градуса, по морето — с 2-3 градуса по-високи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад и  северозапад.

През деня от запад преваляванията ще спират навсякъде. Максималните температури ще са от 16 до 21 градуса, на юг до около 22, 23 . В Тракия и Дунавската равнина ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад.

В неделя ще има незначителна облачност, почти без валежи.Минималните температури ще се понижат и ще са от 4 до 9 градуса, а дневните — от 14 до 19. Ще остане ветровито.

В понеделник сутрин температурите ще бъдат от около два до 7 градуса и на места ще се образуват слани. В ниските места в низините и котловините не са изключени и малко по-ниски стойности — до около нула градуса. Ще има и сутрешни мъгли. Отново по-топло ще остане по морския бряг.

През деня ще бъде слънчево, а повече облаци ще има в следобедните часове над южните райони. максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето до средата на следващата седмица. Сутрин ще бъде хладно, с температури от малко над нулата до 6-7 градуса, а след обяд ще има повече слънце, с температури от 13-14 до 18-19 градуса. ще бъде почти тихо.

В низините и котловините преди обяд на повече места ще има мъгли, които ще стават по-продължителни, но в следобедните часове на повечето места ще се разсейват.

 

ИЗБРАНО